جراحیهای مغز و اعصاب عملهای حساس و پیچیدهای هستند که کوچکترین اشتباه در انجام آنها میتواند عوارضی جدی و دائمی را به دنبال داشته باشد. حتی اگر جراحی در نهایت دقت و به درستی، اما با روشهای سنتی انجام شود، بیماران مجبور به تحمل دورۀ نقاهتی طولانی و دردناک میشوند. بنابراین بدیهی است که باید به دنبال جراح مغز و اعصاب باتجربهای باشید که علاوه بر مهارت، از دانش روز نیز برخوردار باشد و جراحیها را با بهرهگیری از روشهای نوین و کمتهاجمی انجام دهد.
دکتر سید فرهنگ مرشد یکی از بهترین جراحان مغز و اعصاب ایران هستند. ایشان دورۀ پزشکی عمومی را در سال ۱۳۸۹ در دانشگاه علوم پزشکی مازندران به پایان رساندند و در سال ۱۳۹۳ با رتبۀ ۷۰۵ در رشتۀ جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شدند. دکتر مرشد در این دوره توسط استادان بنام جراحی اعصاب ایران آموزش دیدند و با کسب رتبۀ ممتاز چهارم، در امتحان گواهینامه و بورد (دانشنامه) تخصصی ایران در سال ۱۳۹۸ فارغالتحصیل شدند. دکتر مرشد هماکنون علاوه بر طبابت در عرصۀ آموزش عالی نیز فعال بوده، معاون پژوهشی گروه جراحی اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز هستند و ریاست بخش جراحی اعصاب بیمارستان امام رضا بیرجند را نیز به عهده دارند. ثمرۀ تدریس و پژوهش مستمر و درمان بیماران متعدد دانش بهروز، مهارت و تجربۀ ارزشمندی است که بیماران بسیاری را از ناتواناییهای حرکتی و عملکردی گوناگون نجات داده و راه رفتن دوباره را برای آنان ممکن ساخته است. دکتر مرشد جراحیهای مغز و اعصاب را با استفاده از تکنیکهای طلایی استانداردی مانند روشهای میکروسکوپی و آندوسکوپی انجام میدهند.
اطلاعات تماس و دریافت نوبت
دکتر مرشد در مطب ولیعصر پذیرای مراجعهکنندگان هستند. همچنین ایشان در بیمارستانهای فرهیختگان و کسری نیز بیماران مبتلا به عارضههای ستون فقرات مانند فتق دیسک گردن را در صورت لزوم جراحی میکنند.
- مطب ولیعصر: تهران، خ ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بخشندگان، پلاک۲۳۰۳، ساختمان پزشکان مدیکو
شمارۀ تلفن: ۰۲۱۸۶۰۸۰۳۱۴
- بیمارستان فرهیختگان: تهران، حصارک، بلوار شهدای حصارک
شمارۀ تماس: ۰۲۱۴۴۸۶۷۲۶۲
- بیمارستان کسری: تهران، میدان آرژانتین، خیابان الوند
شمارۀ تماس: ۰۲۱۸۸۷۷۴۴۴۴
همچنین جهت رفاه حال شما عزیزان امکان نوبتدهی اینترنتی نیز از طریق سایتهای دکتردکتر، دکتر تو، نوبت دات آی آر و دکتریاب نیز فراهم شده است.
با مراجعه به اینستاگرام دکتر مرشد نیز میتوانید اطلاعات بیشتری دربارۀ ایشان و جراحیهای انجامشده به دست بیاورید.
دکتر مرشد چه جراحیهایی انجام میدهند؟
جراحان مغز و اعصاب بیماریهای درگیرکنندۀ سیستم عصبی شامل مغز، نخاع و ستون فقرات و تمام عصبهای خروجی از نخاع را تشخیص میدهند و درمان میکنند. دکتر مرشد ابتدا درمانهای بدونجراحی مانند درمان دارویی و فیزیوتراپی را توصیه میکنند، چنانچه نتیجۀ رضایتبخشی از این درمانها به دست نیاید، مؤثرترین و کمتهاجمیترین جراحی ممکن را پیشنهاد میدهند. دکتر مرشد سختترین و پیچیدهترین عملها را حتیالامکان با روشهای نوین و تحت پایش عصبی انجام میدهند تا کمترین آسیب به بافتهای سالم مجاور وارد شود، عوارض جانبی پس از جراحی به حداقل برسد و بیماران بهبودی خود را هر چه سریعتر بازیابند. در این بخش با چند نمونه از جراحیهای متداولی که دکتر مرشد انجام میدهند، آشنا میشوید:
جراحی میکروسکوپی دیسک
جراحی میکروسکوپی دیسک کمر و گردن یا میکرودیسککتومی بهترین روش برای درمان فتق دیسک است. دکتر مرشد برشی بسیار کوچک، در حد یک سانتیمتر را روی پوست در سطح دیسک بیرونزده ایجاد میکنند، ساختارها را با استفاده از میکروسکوپ در نهایت دقت و وضوح مشاهده میکنند و بخش آسیبدیدۀ دیسک را با ابزار جراحی ظریف، بدون آسیب زدن به بافتهای مجاور برمیدارند. در نتیجه درد پس از برداشته شدن فشار دیسک از روی نخاع و ریشههای عصبی به سرعت تسکین مییابد. این جراحی کمتهاجمی دورۀ نقاهت بسیار کوتاه و عوارض اندکی دارد. بسیاری از بیماران جراحیشده توسط دکتر مرشد توانستند ظرف کمتر از ۴ ساعت راه بروند و فقط ۶ ساعت پس از جراحی مرخص شوند.
جراحی لیزری دیسک
چنانچه بیمار علائم جدی نداشته باشد و شدت بیرونزدگی دیسک به حدی نباشد که جراحی میکرودیسککتومی لازم باشد، دکتر مرشد جراحی لیزری دیسک (PLDD) را توصیه میکنند. سوزن توخالی کوچکی وارد دیسک بیرونزده میشود، سپس فیبر نوری از طریق این سوزن در مجاورت دیسک قرار میگیرد. دکتر مرشد مایع اضافی دیسک را با استفاده از انرژی لیزر تخریب و از طریق همان سوزن تخلیه میکنند. در نتیجه فشار داخلی دیسک کاهش مییابد و دیسک کوچکتر میشود. به این ترتیب فشار از روی ریشۀ عصب برداشته میشود و درد از بین میرود. این جراحی، سرپایی و با حداقل تهاجم است که حتی جراحی نیز محسوب نمیشود و جای زخمی را باقی نمیگذارد.
جراحی فیوژن
جراحی فیوژن با هدف تقویت و پایدارسازی ستون فقرات، از طریق بههم متصل کردن مهرهها انجام میشود. پزشک استخوان طبیعی یا مصنوعی را در فضای بین مهرهها قرار میدهند و آنها را برای تثبیت بیشتر با پلاک، پیچ و میلۀ فلزی به هم متصل میکند. جراحی فیوژن برای اصلاح شکل ستون فقرات، رفع ناپایداری یا ضعف ستون فقرات و ترمیم دیسک آسیبدیده به بیماران مبتلا به عارضههایی مانند اسکولیوز، سرخوردگی مهره و شکستگی مهره توصیه میشود.
جراحی شکستگی مهره کمر
جراحی شکستگی مهرۀ کمر یا ورتبروپلاستی (Vertebroplasty) نوعی جراحی کمتهاجمی برای درمان شکستگیهای فشاری مهره است که معمولاً پیامد پوکی استخوان هستند. پزشک سیمان مخصوصی را با سرنگ درون مهرۀ شکسته تزریق میکند. چنانچه شکستگی مهره به این روش قابلدرمان نباشد و برای مثال مهره در اثر تصادف به شدت آسیب دیده باشد، جراحی تعویض مهره به روش قدامی یا خلفی انجام میشود. پزشک مهرۀ شکسته را برمیدارد و کیج فلزی کوچک و پرشده با استخوان مصنوعی را به مهرۀ سالم مجاور پیچ میکند. البته عملهای فیوژن و کیفوپلاستی نیز برای درمان شکستگی مهره انجام میشود.
کیفوپلاستی
کیفوپلاستی (kyphoplasty) یک جراحی کمتهاجمی برای درمان شکستگیهای فشاری مهره است که کمتر از یک ساعت طول میکشد. دکتر مرشد سوزنی توخالی را وارد پوست و سپس مهرۀ شکسته میکنند. زمانیکه به کمک فلوئوروسکوپی از محل صحیح سوزن مطمئن شدند، بالن کوچکی را از طریق این سوزن وارد مهره میکنند و آن را باد میکنند. ارتفاع مهره پس از باد شدن بالن به حالت عادی برمیگردد و فضایی ایجاد میشود که سیمان استخوانی مخصوص درون آن تزریق میشود.
جراحی رفع تنگی کانال نخاعی
دکتر مرشد علاوه بر جراحی میکرودیسککتومی و فیوژن، جراحیهای دیگری را نیز برای رفع تنگی کانال نخاعی انجام میدهند. جراحی لامینکتومی به منظور برداشتن لامینا یا بخش پشتی مهرۀ آسیبدیده انجام میشود تا فشار از روی ریشههای عصب برداشته شود. لامینوتومی عمل دیگری است که در آن فقط بخشی از لامینا برداشته میشود. چنانچه فتق دیسک نیز وجود داشته باشد، جراحی میکروسکوپی دیسک کمر نیز همزمان با لامینکتومی یا لامینوتومی انجام میشود. فورامینوتومی جراحی دیگری است که برای درمان تنگی کانال نخاعی انجام میشود. فورامن فضایی در مهرهها است که ریشههای عصبی از آن خارج میشوند. استخوان یا بافت در جراحی فورامینوتومی از این ناحیه برداشته میشود تا فضای بیشتری برای ریشههای عصبی ایجاد شود.
جراحی ضایعه نخاعی
جراحی ضایعۀ نخاعی برای برداشتن تکههای استخوان، اشیای خارجی یا دیسک و مهرۀ شکسته انجام میشود. به این ترتیب فشار از روی نخاع برداشته میشود، خطر بروز عوارضی مانند قطع نخاع از بین میرود و درد ناشی از تحتفشار بودن نخاع تسکین مییابد. گاهی اوقات لازم است که جراح ستون فقرات شکسته را با استفاده از پیچ و مهره پایدار کند یا جراحی فیوژن را انجام دهد. همچنین آسیبهای واردشده به بافتهای اطراف نخاع مانند پارگی عضلهها نیز حین جراحی ترمیم میشود.
جراحی ترمیم جمجمه
کرانیوپلاستی (Cranioplasty) یا جراحی ترمیم جمجمه با هدف ترمیم نقص استخوانی ایجادشده در جمجمه به دلیل سانحه، جراحیهای قبلی یا اصلاح ناهنجاریهای مادرزادی انجام میشود. کرانیوپلاستی به روشهای مختلفی انجام میشود، در اکثر آنها بخشی از جمجمه برداشته میشود و سپس با استفاده از تکههایی از استخوان سالم باقیمانده یا گرفتهای مصنوعی بازسازی میشود. در روشهای سنتی باید تمام پنج لایۀ جمجمه کنار زده میشد تا جایگذاری ایمپلنت ممکن شود. اما دکتر مرشد از تکنیک جدیدتری استفاده میکنند و فقط سه لایۀ رویی جمجمه را کنار میزنند تا جراحی برای بیماران ایمنتر و کمتهاجمیتر شود.
جراحی آنوریسم مغزی
آنوریسم مغزی به برآمدگی در رگهای خونی مغز گفته میشود. اگر برآمدگی بزرگتر شود و دیوارۀ نازک و ضعیفشدۀ رگ پاره شود، خون وارد فضای مغز میشود و زندگی بیمار به خطر میافتد. معمولاً جراحیهای زیر برای درمان آنوریسم مغزی انجام میشوند:
- جراحی کلیپینگ (Clipping): جراح برش کوچکی را در جمجمه ایجاد میکنند و بخش کوچکی از استخوان را برمیدارند تا به مغز دسترسی پیدا کنند. سپس رگ برجسته را با گیرۀ فلزی بسیار کوچکی میبندند.
- جراحی اندوواسکولار کویلینگ (Endovascular Coiling): جراح لولۀ کوچکی به نام کاتتر را وارد شریان پا یا کشالۀ ران میکنند و آن را به سمت رگ آسیبدیدۀ مغز هدایت میکنند. سپس کویلهای پلاتینی ظریفی را از راه کاتتر وارد رگ میکنند تا خون نتواند وارد آن شود.
جراحی کورپکتومی
به جراحی برداشتن مهره و دیسک بینمهرهای کورپکتومی گفته میشود. این جراحی برای رفع فشار وارد بر نخاع و عصبهای ستون فقرات توصیه میشود. جراحی کورپکتومی غالباً در کنار فیوژن انجام میشود تا پایداری ستون فقرات پس از برداشته شدن مهره حفظ شود. جراحی کورپکتومی به بیماران دچار تنگی کانال نخاعی، خار استخوانی، سرخوردگی مهره و شکستگی مهره با علائم بسیار شدید توصیه میشود.
جراحی تومور نخاعی
بهرهگیری از وسایل و تکنیکهای جدیدتر دسترسی به تومورهایی را ممکن ساخته است که در گذشته قابل جراحی نبودند. بهعلاوه دکتر مرشد از میکروسکوپهای بسیار قوی برای تشخیص دادن بافت سالم از تومور استفاده میکنند. همچنین عملکرد نخاع و دیگر عصبهای مهم در طول جراحی پایش میشود تا خطر آسیبدیدگی به حداقل برسد.
جراحی آندوسکوپی مغز
جراحی آندوسکوپی مغز روش نوینی برای درمان تومورها و ضایعههای مغزی است که به بریدن جمجمه نیازی ندارد. پزشک یک یا دو برش کوچک را روی جمجمه ایجاد میکنند یا جراحی را از راه حفرههای طبیعی بدن مانند سوراخهای بینی و سینوسها انجام میدهند. با ورود آندوسکوپ به مغز تصاویر دقیقی از مغز در اختیار قرار میگیرد. تومور به وضوح دیده میشود و با وارد کردن حداقل آسیب به بافتهای مجاور برداشته میشود. جراحی آندوسکوپی علاوه بر برداشتن تومور، برای نمونهبرداری از مغز یا برداشتن فشار از روی عصبهای جمجمه نیز کاربرد دارد.
جراحی تومور هیپوفیز
جراحی متداولترین روش برای درمان تومور غدۀ هیپوفیز است. اگر تومور هیپوفیز خوشخیم باشد و در بخشی از مغز قرار داشته باشد که خارج کردن کل آن، ایمن باشد، جراحی عموماً برای درمان کفایت میکند. دکتر مرشد جراحی تومور هیپوفیز را عموماً به روش آندوسکوپی و از راه حفرههای بینی یا دهان انجام میدهند. در موارد نادر که خارج کردن تومور به روش آندوسکوپی ممکن نیست، جراحی کرانیوتومی و برداشتن جمجمه انجام میشود.
جراحی خونریزی مغز
جراحی خونریزی مغز در صورتی ضرورت مییابد که خونریزی داخل مغز شدید باشد و فشار درون جمجمه به شدت افزایش یافته باشد. پزشکان علاوه بر دو روشی که برای درمان آنوریسم مغزی ذکر شد، دو جراحی دیگر را نیز برای درمان خونریزی مغز انجام میدهند. در جراحی کرانیوتومی یا برداشتن جمجمه، قسمتی از جمجمه در نزدیکی محل آسیبدیده برداشته میشود تا اقدامات لازم برای بستن رگها و ترمیم بافتها انجام شود. در روش دیگر خون و مایعات به روش آندوسکوپی از درون مغز تخلیه میشوند.
چگونه یک جراح مغز و اعصاب خوب انتخاب کنیم؟
بدون شک متخصصی که برای جراحیهای مهم مغز و اعصاب انتخاب میکنید، نقش بسیار تأثیرگذاری در موفقیت درمان دارد. انتخاب جراح مغز و اعصاب تصمیم سرنوشتسازی است که میتواند رهایی از درد و ناتوانی را به دنبال داشته باشد یا عوارض جدیدی را علاوه بر هدر رفتن زمان و هزینه به شما تحمیل کند. برای یافتن یک جراح مغز و اعصاب خوب به روش زیر عمل کنید:
- از پزشک عمومی خود کمک بگیرید: از پزشک عمومی یا خانوادگی خود بخواهید که جراح مغز و اعصاب مطمئنی را به شما معرفی کنند.
- از دوستان و آشنایان سؤال کنید: از اطرافیانی که مشکلی مشابه مشکل شما را داشتهاند، دربارۀ تجربۀ جراحی سؤال کنید.
- در اینترنت جستجو کنید: دربارۀ پزشکان معرفیشده در اینترنت تحقیق کنید. اکثر جراحان مغز و اعصاب معتبر وبسایت شخصی دارند که نظرات بیماران پیشین خود را در آن درج میکنند. بررسی نظرات بیماران پیشین بسیار مهم است و کمک میکند تا شناختی کلی از پزشک و درمانهای انجامشده به دست بیاورید.
- تخصص، تجربه و روشهای جراحی پزشک موردنظر را بررسی کنید: حتماً جراح مغز و اعصابی را انتخاب کنید که دارای بورد تخصصی باشند، در زمینۀ بیماری شما تخصص داشته و عملهای بسیاری را انجام داده باشند. اطمینان حاصل کنید که جراح موردنظر از رویکردهای جراحی نوین و کمتهاجمی نیز مطلع هستند و اصرار به انجام روش خاص مانند جراحی باز ندارند.
- به رفتار جراح دقت کنید: جراحی را انتخاب کنید که برای شما وقت میگذارند، همدلانه به نگرانیهای شما گوش میدهند، به سؤالهای مرتبط پاسخ میدهند و روند درمان را با بیانی قابلفهم توضیح میدهند.
- از در دسترس بودن جراح مغز و اعصاب مطمئن شوید: اکثر پزشکان روشهای ارتباطی مختلفی را برای مشاوره دادن به بیماران به صورت غیرحضوری در نظر میگیرند. ممکن است قبل یا بعد از عمل سؤال مهمی داشته باشید، بنابراین از مهیا بودن مسیرهای ارتباطی اطمینان حاصل کنید.
- بررسی موقعیت و ساعات کاری مطب: اگرچه زمانیکه بحث جراحیهای مهم مغز و اعصاب مطرح میشود، موقعیت مطب و بیمارستان در ردۀ چندم اولویت قرار میگیرد، اما نزدیکی مطب و بیمارستان روند درمان را برای شما و اطرافیان آسانتر میکند. بسیاری از جراحان شناختهشدۀ مغز و اعصاب در چند مطب و بیمارستان پذیرای مراجعین هستند. انجام جراحی در بیمارستانهای متعدد خود گواهی بر معتبر بودن جراح است.
ویژگیهای متمایزکنندۀ یک جراح مغز و اعصاب ماهر
تمام شاخههای پزشکی اهمیت بالایی برای حفظ و بازیابی سلامتی دارند. در این میان جراحی مغز و اعصاب اهمیتی دوچندان دارد، چرا که ظریفترین حرکتها در جراحیهای پیچیدۀ مغز و اعصاب تأثیراتی باورنکردنی را به دنبال دارد. جراحان ماهر مغز و اعصاب ویژگیهای مشترکی دارند که سختترین جراحیها را به درمانهایی ایمن و مؤثر تبدیل میکنند. هنگام انتخاب یک جراح مغز و اعصاب به دنبال پزشکی با ویژگیهای زیر بگردید:
- تخصص: جراح مغز و اعصاب باید در زمینۀ مشکل خاص مغز یا ستون فقرات موردنظر آموزش دیده باشد. جراحیهای مغز و اعصاب عملهای پیچیدهای هستند که موفقیت آنها در گرو شناخت کامل آناتومی مغز و ستون فقرات و پیچیدگیهای آنها است.
- تجربه: منظور از تجربه سن بالا نیست. جراحان متخصصی که بر روی یک حوزۀ خاص متمرکز میشوند، ظرف مدت کوتاهی دهها عمل انجام میدهند و در زمینۀ درمان بیماریهای معین تجربه پیدا میکنند.
- مهارت، دقت و چابکدستی: جراحیهای مغز و اعصاب عموماً بر روی فضاهایی بسیار کوچک و با ابزار ظریف انجام میشوند. بنابراین یک جراح مغز و اعصاب باید ماهر باشد و به جزئیات توجه کند.
- آموزش مستمر: جراحی مغز و اعصاب رشتهای پویا است که مدام با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته و پژوهشهای جدید بهروز میشود. پس جراح مغز و اعصابی را پیدا کنید که در عرصۀ علمی نیز فعال باشند، از روشهای نوین و کمتهاجمی مطلع باشند و بتوانند جراحیها را با جدیدترین و کمخطرترین روشها انجام بدهند.
- صداقت: یک جراح مغز و اعصاب خوب تمامی روشهای درمان ممکن و نتایج مورد انتظار از آنها را به بیمار اطلاع میدهد، بیماران را هرگز بیهوده امیدوار نمیکند و بر انجام جراحی خاصی اصرار نمیکند. چنین جراحی در صورت لزوم شما را به متخصصان دیگر ارجاع میدهند تا از بهترین درمان برخوردار شوید.
- همکاری میانرشتهای: همکاری با پزشکان دیگر مانند متخصصان طب فیزیکی، ارتوپدی و سلامت روان گاهی لازمۀ ارائۀ یک طرح درمان جامع است.
- پیشینۀ درخشان: خوشبختانه امروزه با یک جستجوی ساده میتوانید اطلاعات مفیدی را دربارۀ جراحیهای قبلی پزشکان به دست بیاورید. نظرات بیماران قبلی علاوه بر وبسایت رسمی هر پزشک در سایتهای گوناگون قابلمشاهده است. جراحی را انتخاب کنید که نتیجههای موفقیتآمیزی را از درمان مشکلی مشابه بیماری شما به دست آوردهاند.
- آگاهی از روشهای نوین و کمتهاجمی: بسیاری از جراحیهای باز به دلیل عوارض شدید منسوخ شدهاند یا به ندرت انجام میشوند. بنابراین برای آن که مجبور به تحمل دوران نقاهت طولانی نشوید و سریعتر به زندگی روزمره بازگردید، به جراح مغز و اعصابی مراجعه کنید که سابقۀ انجام عملهای کمتهاجمی میکروسکوپی و آندوسکوپی را دارند.
- رویکرد محافظهکارانه: جراحی همواره راهحل مناسب یا تنها روش درمان نیست. بنابراین جراحی را انتخاب نکنید که جراحی را شتابزده، قبل از بررسی روشهای غیرجراحی توصیه میکنند. برای مثال بسیاری از موارد فتق دیسک را میتوان با استفاده از لیزر و انجام عملی بدون برش و خونریزی درمان کرد.
- مهارتهای میانفردی: یک جراح مغز و اعصاب خوب اضطراب بیمار را درک میکند و سعی میکند با توضیح دادن مراحل درمان در غلبه بر اضطراب به او کمک کند. جراحان برخوردار از مهارتهای میانفردی مهربان، صبور و باملاحظه هستند، به پرسشهای بیماران پاسخ میدهند و نگرانیهای آنان را برطرف میکنند.
- مشارکت دادن بیماران: رعایت توصیههای جراح دربارۀ آمادگیهای قبل از عمل و مراقبتهای بعد از جراحی لازمۀ موفقیت درمان است و اصلاح سبک زندگی برای حفظ نتایج لازم است. بنابراین یک جراح مغز و اعصاب خوب باید توضیحات لازم را به شما بدهد.
- طرح درمان سفارشی: شرایط و نیازهای تمام بیماران یکسان نیست، بنابراین بهترین جراح مغز و اعصاب بهترین روش درمان را با توجه به وضعیت خاص هر بیمار تهیه میکند.
- درمانهای تکمیلی: عموماً لازم است که درمانهای طب فیزیکی و توانبخشی پس از جراحی انجام شود. یک جراح مغز و اعصاب باتجربه مراقبتهای لازم در دوران نقاهت را آموزش میدهد و شما را به متخصصین مربوطه معرفی میکند.
پرسشهای متداول
دکتر مرشد چند سال سابقۀ انجام جراحیهای مغز و اعصاب را دارند؟
ایشان بیش از ۱۵ سال تجربه دارند و تاکنون بیش از ۱۲۰۰ درمان موفق را انجام دادهاند. نظرات بیماران پیشین که در سایت دکتر مرشد درج شده و فیلمهایی که از جراحیهای انجامشده در اینستاگرام منتشر شده، بیانگر سابقۀ درخشان ایشان در انجام جراحیهای موفق مغز و اعصاب است.
چه عواملی موفقیت جراحی مغز و اعصاب را تضمین میکند؟
نخستین گام برای یک درمان موفق تشخیص دقیق و توصیۀ بهترین روش جراحی با در نظر گرفتن تمامی جوانب است. پس از آن بسیار مهم است که جراحی توسط پزشک ماهر، با بهرهگیری از رویکردهای نوین و کمتهاجمی و تحت پایش عصبی انجام شود تا عوارض پس از جراحی به حداقل برسد.
اگر به جراح بیتجربه مراجعه کنم، ممکن است دچار چه عوارضی شوم؟
احتمال دارد حین جراحی دچار آسیبدیدگیهایی مانند پارگی دورا یا پردۀ اطراف مغز شوید. همچنین ممکن است زمان عمل به دلیل بیتجربگی جراح طولانی شود و احتمال بروز عفونت افزایش پیدا کند. احتمال دارد متخصص بیتجربه جراحی مناسبی را توصیه نکند یا آن را به روشی نادرست انجام دهد، در نتیجه ممکن است عارضه درمان نشود و جراحی مجدد نیاز باشد.
هزینۀ جراحیهای کمتهاجمی میکروسکوپی و آندوسکوپی از جراحی باز بیشتر است؟
جراحیهای کمتهاجمی با توجه به دوران بستری و نقاهت کوتاهتر، در نتیجه مرخصی کمتر، در مجموع مقرونبهصرفهتر از جراحی باز هستند. بهعلاوه عوارض پس از جراحیهای میکروسکوپی و آندوسکوپی بسیار کمتر و موقتی است، بنابراین مراقبتهای بعد از این جراحیها و نیاز به مصرف داروهای مسکن نیز کمتر است.
این امکان وجود دارد که از معرفینامۀ بیمۀ تکمیلی برای پرداخت هزینۀ جراحی استفاده کنم؟
دکتر مرشد در بیمارستانهای مختلفی جراحی انجام میدهند. پس از معاینۀ اولیه میتوانید از پذیرش بیمارستانهایی که امکان جراحی شما در آنها وجود دارد، دربارۀ قرارداد داشتن با بیمۀ درمان تکمیلی خود سؤال کنید تا با ارائۀ معرفینامه کمترین هزینۀ ممکن را پرداخت کنید.
جراح مغز و اعصاب ام اس را هم درمان میکند؟
جراحی جزء درمانهای اولیۀ ام اس نیست و عموماً دارو برای بیماران ام اس تجویز میشود. بنابراین در مرحلۀ اولیه باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. بااینحال جراحیهای انتخابی مانند ریزوتومی، جایگذاری پمپ باکلوفن و تحریک عمقی مغز در صورت شدید بودن علائم توسط جراح مغز و اعصاب قابلانجام است.
جراح مغز و اعصاب صرع را هم درمان میکند؟
برای درمان صرع ابتدا باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. هشتاد درصد بیماران واکنش رضایتبخشی به درمان دارویی نشان میدهند. در صورت مقاوم بودن صرع به درمان دارویی، بیمار به جراح مغز و اعصاب معرفی میشود تا جراح در صورت امکان بخشی از مغز را که باعث حملات صرع میشود، ترمیم یا از مغز خارج کند.
تومور مغزی من در جراحی قبلی کامل برداشته نشد، دکتر مرشد جراحی مجدد را برای برداشتن تمام تومور انجام میدهند؟
بله، امکان جراحی مجدد وجود دارد. البته دکتر مرشد ابتدا بررسی میکنند که آیا میتوان تومور کوچکشده را با روشهای دیگری مانند شیمیدرمانی یا پرتودرمانی مدیریت کرد و آیا جراحی دوم ارزش خطر کردن را دارد یا خیر.